Hart tot Hart Coaching

Italie banner

Datum: Zaterdag 12 t/m
zaterdag 19 sept 2020

Locatie: Piemonte, Italië

Aanbetaling: 75,-

Liefde & Verbinding in mystiek Piemonte

8-Daagse workshop in Italië

‘Aan de voet van de bergen’. Dat is de betekenis van de naam van de Italiaanse streek Piemonte. Het is een schitterend gebied wat zich uitstrekt van de Alpen van de Mont Blanc tot aan de Bloemenrivièra. Het landschap is licht glooiend met mooie natuur en authentieke dorpjes en kastelen. Een plek waar je helemaal tot rust kunt komen...

Maar behalve rust vind je er ook de echte Italiaanse gastvrijheid, vol passie, heerlijk eten en goede wijnen. Piemonte is namelijk hèt gebied van de wijn, truffels en hazelnoten. Dus als het je wat lijkt om in goed gezelschap culinair te genieten en daarnaast aan de slag te gaan met innerlijke groei, lees dan vooral verder!

Wat gaan we doen?
Piemonte is een prachtig gebied waar veel te ontdekken valt. En dat is zeker wat we tijdens deze cursus gaan doen! We gaan een aantal bijzondere plekken bezoeken. Plekken waar nog oude, krachtige energieën voelbaar zijn. Plekken waar je geraakt kunt worden in je hart. Plekken die je wijzen naar je diepste zelf en waar je heling kunt vinden.
Heling vanuit vrouw-zijn, zodat je weer kunt vertrouwen op je zachte kracht, je sensualiteit en je intuïtie. Heling vanuit man-zijn, zodat je weer je ware natuur kunt omarmen vanuit zachte kracht, stabiliteit, daadkracht en doelgerichtheid.

We gaan kijken wat deze plekken met jou doen. Dit werken we vervolgens verder uit in de workshops door middel van o.a. opstellingen, zodat je verder kunt groeien in liefde en dieper de verbinding met jezelf (en anderen) aan kunt gaan. Het kunnen soms intensieve sessies zijn, maar dat wordt afgewisseld met ontspanning en tijd voor jezelf.

De globale dagindeling is als volgt:
We starten met een gezamenlijk ontbijt.
Vervolgens gaan we een of meerdere locaties bezoeken.
Bij terugkomst staat de lunch klaar.
Daarna gaan we aan de slag met de dagelijkse workshop.
Na de workshop heb je vrije tijd tot het diner en na het diner zijn de avonden
meestal ook vrij.

Het kan zijn dat het ochtend- en middagprogramma omgewisseld wordt. Dus dat we eerst de workshops doen en dan op pad gaan. Ook is er een dag waarbij we een verder gelegen locatie gaan bezoeken. We zullen dan de hele dag op pad zijn en tussen de middag ergens lunchen of picknicken.

Verder is er de mogelijkheid om (facultatief) deel te nemen aan een wijnproeverij. Dit doen we, als het weer het toelaat, lekker buiten met uitzicht over de groene omgeving.

Kortom, het wordt een reis met veel voelen, ervaren, groeien in liefde & verbinding. Maar daarnaast is er ook tijd om te relaxen, een stadje te bezoeken, cappuccino te drinken, in de zon te zitten en lekker te eten en te lachen met elkaar!

alley-1690053_960_720
Omgeving-6
Bloemen site

De locatie
We verblijven in een voormalige wijnboerderij. Deze ligt op een berg in een rustige, natuurrijke omgeving. Je slaapt met twee personen op een kamer met een eigen toilet en badkamer. Lakens en handdoeken zijn aanwezig en in de meeste kamers is er ook een koelkast/keuken aanwezig.

Ook is er de mogelijkheid om te kamperen. Op de heuveltop tussen de acaciabomen is er een eenvoudige minicamping met plaats voor drie tweepersoonstenten. Je moet wel je eigen tent meenemen.

Het eten (ontbijt, lunch en diner) wordt volledig verzorgd. De eigenaren van de locatie laten jou graag kennis maken met het kleinschalig geproduceerde voedsel dat door henzelf en door de boeren in de directe omgeving wordt verbouwd. Ze zetten hier heerlijke maaltijden mee op tafel. Er is geen menukaart (we eten allemaal hetzelfde), maar je kunt wel vooraf aangeven of je allergieën hebt of vegetarisch eet.
Verder is er een klein zwembadje met ligstoelen waar je even kunt afkoelen.

Programma
Dag 1
Aankomst in Turijn/Milaan. Vanuit Turijn of Milaan reizen we gezamenlijk naar het dorpje Spigno Monferrato wat onze uitvalsbasis wordt voor deze week. Na aankomst is er tijd om je op te frissen. Vervolgens maken we aan de hand van een drankje kennis met elkaar en houden we een korte sessie. Na het gezamenlijk diner ben je de rest van de avond vrij.

Dag 2
Na het ontbijt gaan we de eerste twee locaties bezoeken. Bij terugkomst staat de lunch klaar en daarna starten we met de eerste workshop. Na het diner ben je de rest van de avond vrij.

Dag 3
Na het ontbijt gaan we een klein dorpje bezoeken en kijken wat daar te ervaren is. Als het mooi weer is, drinken we op het terras van de enige osteria die het dorp rijk is, echte Italiaanse koffie of cappuccino. Vervolgens gaan we terug voor de lunch en middagworkshop. Na het diner ben je de rest van de avond vrij.

Dag 4
Na een wat vroeger ontbijt vertrekken naar Acqui Terme. Acqui Terme is een oude stad met veel winkels, restaurantjes en warmwaterbronnen. De Romeinen waren een van de eersten die deze weldadige bronnen ontdekten. Zij noemden de stad Aquae Statiellae; cadeautjes van moeder natuur. Het water komt hier op sommige plekken met maar liefst 73°C uit de bronnen. Je kunt dit zelf voelen op het centrale plein van de stad.
We gaan in Acqui Terme een plek bezoeken en voelen wat we daar ervaren. Vervolgens is er tijd om de stad te ontdekken en gezamenlijk te lunchen (pizza). Bij terugkomst op ‘onze’ wijnboerderij bespreken we de dag en houden nog een workshop. Na het diner ben je de rest van de avond vrij.

Dag 5
Vandaag staat een wat relaxtere dag op het programma. Na het ontbijt bezoeken we een locatie in de buurt en houden een korte workshop. Daarna ben je de rest van de middag en avond vrij om je eigen gang te gaan. Lekker uitrusten, boekje lezen, zwemmen, wandelen, Spigno Monferrato ontdekken of wellicht nog een keer terug naar Acqui Terme. Bij voldoende interesse kunnen we een Italiaanse wijnproeverij organiseren met prachtige wijnen uit dit gebied. We lunchen en dineren weer gezamenlijk.

Dag 6
Vandaag ontbijten we vroeg, want we gaan een wat langere tocht maken om een bijzondere locatie te bezoeken met een eveneens bijzondere energie. Op deze plek valt heel wat te voelen, dus we nemen hier echt de tijd voor. We lunchen op deze locatie en bij terugkomst bespreken we voor het diner kort wat het met je gedaan heeft.

Dag 7
Vandaag is de hele dag een workshopdag. De opstellingen die we vandaag gaan doen hebben allemaal betrekking op de locatie van gisteren. Het zijn diepe thema’s die hierbij opgepakt en losgelaten mogen worden. We dineren voor de laatste keer samen, waarna de rest van de avond weer vrij is.

Dag 8
Na het ontbijt sluiten we de cursus af en wordt je teruggebracht naar het vliegveld.

Het programma staat grotendeels vast, maar het kan altijd voorkomen dat er wat verschoven wordt in dagindeling of plekken die we bezoeken.

Brug
Oven
vlinder

Praktisch
De reis gaat door met minimaal 6 en maximaal 10 personen
Als er 6 aanmeldingen zijn, geven we door of je de vlucht naar Milaan of Turijn kunt boeken. We kijken op dat moment wat het gunstigst is m.b.t. prijs en tijd. Je wordt dan op het desbetreffende vliegveld opgehaald. Als je de voorkeur hebt om op een andere tijd, dag of locatie te vliegen, kun je met de trein naar Spigno Monferrato gaan. Of je kunt zelf met de auto komen.
Op de locatie is wifi aanwezig, maar alleen in en om de algemene ruimte.
We gaan uit van mooi weer, maar het kan natuurlijk ook een dagje minder zijn. Ook kan het ’s-avonds afkoelen en soms gaan we wat hoger de bergen in. Het is dan fijn om een jas of vest bij te hebben en iets tegen de regen.
Wat betreft conditie moet je toch wel een uurtje kunnen lopen. De meeste paden zijn goed begaanbaar, maar een paar goede (wandel)schoenen is aan te raden
Zorg voor een tasje of rugzakje zodat je water mee kunt nemen en een boekje om op te schrijven wat je op de locaties ervaart
Sluit voor jezelf een reis- en annuleringsverzekering af.
Wij verzorgen het vervoer van en naar de luchthaven in Italië. Vervoer in Nederland is niet inbegrepen.

Kosten
De kosten bedragen 935,- p.p. Deze zijn opgebouwd uit:
565,- p.p. voor de locatie. Dit is inclusief alle overnachtingen, elke dag ontbijt & diner en vijf maal lunch (op de dag van aankomst zit alleen het diner erbij en op de dag van vertrek het ontbijt).
370,- p.p. voor alle workshops en lunch onderweg op dag 4 en 6.

Niet inbegrepen kosten
Vlucht Düsseldorf-Turijn en vervoer in NL naar de luchthaven. In Turijn wordt je opgehaald en naar de locatie gebracht.
175,- p.p. huurauto en benzine. Kom je met je eigen auto en gebruik je deze ook voor locatiebezoek, dan vervallen deze kosten.
Eigen consumpties en persoonlijke uitgaven

Tip
Kom je met de auto, dan kun je wellicht meer mensen meenemen. Je hoeft dan geen vlucht en autohuurkosten te betalen en kunt de benzinekosten delen.

Meer informatie
info@harttothartcoaching.nl

info@harttothartcoaching.nl - 06 184 407 88 - © 2020 Hart tot Hart coaching